4 Nisan 2009 Cumartesi

ŞİMDİ BETİS ZAMANI !

251 REAL BETİS - NUMANCİA (1) (1.45)

İki ekip için de çok kritik bir karşılaşma. Numancia, son haftalarda aldığı galibiyetlerle ligde kalma yolunda ciddi derecede morallendi. Fakat kadro kalitesi itibariyle ligde tutunmaları bence çok zor. Numancianın kaderini, büyük bir ihtimal iç saha maçlarında alacakları sonuçlar belirleyecek. Deplasmandaki fikstürleri oldukça zor. Zaten sezon başından bu yana deplasman fakiri bir Numancia var. Oynadıkları 14 maçın 13ünden mağlup ayrıldılar. Üstelik bu hafta Betis deplasmanında bazı önemli eksikleri de bulunuyor. Orta sahanın önemli isimlerinden Moreno cezalı, Ayrıca Palacios, Guayre ve Del Pino gibi isimler de sakatlıkları nedeniyle kadroya alınmadı.

Ev sahibi Real Betis içinse söylenecek çok şey var aslında. Kadro kalitesi olarak ligde ilk 10'a rahatlıkla girebilecek kapasiteye sahipler. Fakat bir türlü istikrar yakalayamıyorlar. Oynadıkları futbolu, skora yansıtamama gibi bir sorunları da var. Bütün bu sorunlar birleşince, kötü sonuçlarda kaçınılmaz oluyor. 2 hafta önce kendi sahalarında Osasuna karşısında tek kale oynayan bir Betis vardı. Geçtiğimiz hafta ise Deportivo karşısında daha çok pozisyon bulan taraftılar ve cesur bir futbol ortaya koydular. Bu karşılaşmada milli futbolcumuz Mehmet Aurelio ile Prados ve Abella takımdaki yerini alamayacak.

Bu hafta İspanya�da en güvendiğim tercih Betis galibiyeti. Artık kazanmaları gerekiyor. Üstelik rakibin Numancia olması da avantaj. Real Betis 6 maçlık aranın ardından bu hafta kazanacaktır.

1 yorum: