5 Nisan 2009 Pazar

İNTER KAYIPSIZ GEÇER!

308 - Atalanta - Fiorentina (Üst - 1.90)

İki takımda da takımları etkileyecek çok fazla eksik var. Fiorentina için 4.lük yarışı sürüyor. Atalanta'nın matematiksel olarak UEFA şansı var ama çok umutlu olduklarını sanmıyorum. Fiorentina şuan 4. sıradaki Genoa'nın 2 puan gerisinde bulunuyor ve tek hedef Şampiyonlar Ligine katılabilmek.

Atalanta'da Ferreira Pinto, Coppola, Cerci ve kaptan Doni'nin sakatlıkları bulunuyor. Manfredini , Cigarini ve Guarente gibi önemli isimlerde cezalı.

Fiorentina'da Santana, Mutu, Kroldrup, Jorgensen, Gobbi ve Felipe Melo sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecekler. Defans oyuncusu Gamberini ise cezalı.

Fiorentina'nın defansta problemler yaşamasını bekliyorum,her ne kadar Atalanta'da Doni'nin ofanstaki eksikliği hissedilecek olsa da Floccari Fiorentina defansı için bir tehtid olacaktır. Prandelli defanstaki eksikler yüzünden defansif bek olan Zauri'yi defansın göbeğinde oynatacak. Fiorentina'nın kazanmaktan başka çaresi yok,bu kadar eksiğe rağmen Bergamo'dan 3 puanla dönmek istiyorlar. Atalanta kendi sahasında farklı oynayan bir ekip. Risk alan Fiorentina karşısında gol veya goller bulabilirler, gollü bir karşılaşma bekliyorum.

348 - Palermo - Torino (2 - 4.25)

Ligin bitimine 9 hafta kala Torino'da Novellino yerine geçen Camolese Torino'yu alıştığımız defansif oyun yapısı yerine 3-5-2 sisteminde oynatmaya başladı ancak henüz olumlu bir sonuç elde edemedi. Torino şuan düşme hattında, Chievo'nun 2 puan gerisinde bulunuyor ve 24 puanlı Lecce ile aynı puana sahip. Chievo'nun Juve deplasmanına,Lecce'nin ise Milan deplasmanına gidecek olması ve olası puan kayıpları yaşayacağı Torino'nun bu maça daha farklı bir motivasyon ile çıkmasına neden olacak. Torino bu sezon 3 kez hoca değiştirdi. Bu karşılaşma Torino kadrosunda bulunan eski Palermo'lu Eugenio Corini, Simone Barone, Paolo Hernan Dellafiore içinde önem taşıyor. Torino'da Abbruscato, Ogbonna, Saumel ve Bianchi sakatlıkları nedeni ile ve Pisano'da cezalı olduğu için Palermo karşısında forma giymeyecek olan isimler.

Palermo inişli çıkışlı grafiğini sürdürüyor. Miccoli ve Bresciano takıma geri döndü. Defans oyuncuları Bovo ve Cassani cezalı,orta saha oyuncusu Guana ise halen sakat. Muhtemelen defansta 19 yaşındaki Morganella forma giyecek. Bresciano'nunda kondisyon yetersizliği nedeniyle yedekler arasında başlaması bekleniyor.

Torino'da avantaj elde edebileceği bir haftada artık bir çıkış yakalayıp sürpriz yapmasını bekliyorum.

401 - Udinese - Inter (2 - 1.55)

Udinese'nin ligle pek bir alakası kaldığını söyleyemeyiz. Tamamen UEFA'ya odaklanmış durumdalar. Hafta içi Di Natale'nin sakatlığı Udinese'yi ciddi anlamda sarstı. Milli-Golcü oyuncu sezonu kapattı. Udinese'de Inter karşılaşması öncesi ayrıca Ferronetti, Tissone, Coda, Lukovic ve kaleci Handanovic'in sakatlıkları bulunuyor. defans oyuncusu Domizzi ve diğer bir forvet Sanchez cezaları nedeniyle forma giyemeyecek olan isimlerin arasında yer alıyor. Udinese'de ki defans oyuncularının cezalı ve sakat oluşundan dolayı orta saha oyuncusu Isla'nın defansta görev yapması bekleniyor.

Inter'de sakatların iyileşmesi Mourinho'yu rahatlattı. Cordoba,Chivu ve Samuel takıma döndüler. Maicon Brezilya ile çıktığı karşılaşmada sakatlandı,Adriano'da sakatlığı nedeniyle Udinese'ye karşı forma giyemeyecek diğer bir isim. Inter,Torino'da oynayacağı Juventus deplasmanına kadar puan farkını korumak istiyor. Olası bir kayıpta o maçta ligde roller tamamen değişebilir.

Udinese'nin,Inter karşısında sahaya çok fazla birşey koyacağını düşünmüyorum. Özellikle bu kadar önemli oyuncuları yokken elde kalanların çok fazla efor harcayacağını düşünmüyorum. Inter'in rahat kazanmasını bekliyorum.

349 - Reggina - Genoa (2 - 2.10)

Genoa 4.lüğe oturdu ve sezon sonuna kadar tek hedefi bunu korumak. Milito'nun hafta içi sakatlanması Genoa tarafında biraz canları sıktı ancak Motta ve Jankovic'in oynayabilecek duruma gelmeside iyi haberler arasında. Milito dışında,Rosi'nin cezası bulunuyor. Reggina için artık umutların yavaş yavaş tükenmeye başladığını söyleyebiliriz. Ligin dibindeler ve gerçekten ligde kalmaları çok zor gözüküyor. Futbol olarakta sahaya hiç birşey yansıtmıyorlar. Reggina'da karşılaşma öncesi önemli isimlerin eksikliği göze çarpıyor. Hallfredsson, Campagnolo ve takımın gol yükünü çeken Corradi sakatlıkları nedeni ile yoklar,Valdez ve Barillà kart cezalısı. Zaten derin bir kadroya sahip olmayan Reggina'yı bu oyuncuların yokluğu daha da güçsüz kılacaktır. Milito'suz da olsa Genoa'nın Şampiyonlar Ligi potasındaki yerini korumak için bu maçı kazanmasını bekliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder