21 Mart 2009 Cumartesi

247 Roma - Juventus (2) (2.30)

Büyük Derbi. Juventus 2004'ten beri Roma'yı Olimpico'da yenemiyor. İki takımda Şampiyonlar Ligi'nden elendi, amaçları farklı ;

Juventus'un amacı Inter'le kendi sahasında oynayacağı maça kadar puan farkını düşürmek ve ligdeki şansını son haftaya kadar sürdürmek. Roma'nın amacı ise ilk 4 e girip önümüzdeki yıl yine Şampiyonlar Ligine katılabilmek.

İki takımda karşılaşma öncesi revire dönmüş durumda, özellikle Spalletti kadro kurmakta güçlük çekiyor.

İki takım eksiklerine baktığımızda ; Roma'da Cicinho, Cassetti, Juan, Taddei, Aquilani, Totti ve Perrotta sakatlıkları nedeni ile yoklar.

Juan Roma defansının en önemli ismi. Perrotta orta sahanın hem pres hem ofansif yönden en önemli oyuncularından. Taddei ofansif olarak orta sahanın en önemli ve değişmez isimlerinden. Aquilani Italya'nın son dönemde çıkardığı en yetenekli orta saha oyuncularından. Cicinho ya da Cassetti ikiside Roma'nın sağ bekleri. ve Totti takımın idolü,kalbi ve kaptanı. Sakatlar dışında De Rossi,Pizarro ve son haftalarda eksiklerin çokluğu nedeni ile forma şansı bulabilen Diamoutene ve Motta dahi yoklar. (4 ü de kart cezalısı) De Rossi olmadığı zaman Roma orta sahası herzaman ciddi şekilde bocalamıştır. Pizarro yokluğunda oyun kurmakta zorlanmıştır.

Roma bu maça tamamen orta sahası olmadan çıkacak. Spalletti'nin oyun anlayışını biliyoruz. Kalabalık ve hızlı hücuma çıkabilen orta saha oyuncuları ve tek forvet Totti. 2-3 yıldır bu taktiği gerçekten çok iyi işledi,özellikle De Rossi - Pizarro ve Aquilani nin oyun kurma ve orta sahada ki savaşçı kimlikleri ve Taddei - Perrotta ikilisinin aniden pozisyona girip gol üretmeleri.
Defansa baktığımızda Panucci - Mexes - Loria ve Riise den oluşacak. Panucci muhtemelen sezon sonu ayrılacak, şuanda Roma'da kalmak istemiyor.

Juve cephesine baktığımızda ; Zanetti, Camoranesi, Sissoko, Legrottaglie, Amauri, Manninger, De Ceglie ve Marchisio'nun sakatlıkları devam ediyor.

Marchisio iyileşti ancak sakatlığı tekrar etmemesi için kadroya alınmadı. Yerine Poulsen forma giyecek. Juventus'ta hafta içi olumlu gelişmeler yaşandı. Nedved,Trezeguet ve Marchionni oynayabilecek durumdalar.

Bu kadar eksik olan bir karşısında 2.30 Juventus için gerçekten fazla bir oran. Özellikle Roma'nın eksiklerinin çokluğunun verdiği çaresizlik nedeniyle orta sahada Tonetto - Filipe ve Brighi ile başlayacak olması çok büyük handikap. Juventus a karşı bu kadroyla olumlu bir sonuç alabileceklerini sanmıyorum.

>>>SERKAN KARABAL <<<

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder